|

Wokpan Inductie

Wokpan Inductie

Wokken op inductie is niet zo moeilijk. Echter zijn er enkele zaken waarop je moet letten voordat je ermee begint. Daarnaast gaan we ook op zoek naar de beste wokpan voor inductie. De keuze is erg groot, dus daarom vonden wij het nodig om de 3 beste producten voor jou op een rijtje te zetten.

Vooraleer je een nieuwe inductie wokpan aanschaft zijn er echter enkele zaken die je moet weten.

Hoe kies ik een goeie inductie wokpan?

Hier leggen we uit waarop je moet letten om de beste inductie wokpan te kopen. Wee willen nartuurlijk dat je ten volste kan genieten van je heerlijke wokmaaltijden. Want we willen natuurlijk heel graag dat iedereen kan genieten van heerlijke wokmaaltijden

 • Voor inductie, kies een wokpan met een platte en brede bodem
 • Bodem van wokpan moet een magnetisch materiaal bevatten.
 • Wil je een pan zonder anti-aanbaklaag? Kies voor een wok van gietijzer.
 • Heb je liever met anti-aanbaklaag? Een wokpan van Teflon of natuurlijke keramische laag is de beste keuze.
 • Kies een wokpan met een grotere diameter als je kookt voor meerdere personen (diameter tussen 26 cm en 32 cm is aan te raden).
 • Volgende wokpannen kunnen geschikt zijn voor inductie: gietijzer, plaatstaal, ijzeren of RVS wokpannen (dit is niet altijd het geval, dus zoek zeker voor het woord ”inductie” vooraleer je een wokpan aanschaft).

Dit zijn de 6 tips waarop je altijd moet letten vooraleer je een inductie wokpan aanschaft. Vervolgens zullen we de top 3 producten bespreken in deze category.

Hieronder vind je een snel overzicht van de beste inductie wokpannen:

 1. Sola Fair Cooking Wokpan: goedkoopste inductie wokpan met deksel.
 2. Demeyere Industry Wok: Beste Luxe Optie, maar daar betaal je ook voor.
 3. DeBuyer Mineral B Element Wokpan: Beste puur ijzeren wokpan voor inductie.

Vervolgens zullen we deze pannen in wat meer detail bespreken.

De beste inductie wokpannen

Sola Fair Cooking Wokpan

Onze beste inductie wokpan is ook 1 van de goedkoopste wokpannen. Het merk Sola maakt

Sola maakt het duidelijk dat inductie pannen niet duur hoeven te zijn voor prima kwaliteit. De Fair Cooking serie is erg populair en ook de wokpan staat goed aangeschreven. De wok is gemaakt van gegoten aluminium voor een goede warmteverdeling. De RVS schijf in de bodem maakt de wok geschikt voor inductie. Sola maakt gebruik van een keramische anti-aanbaklaag, dus geen teflon. De wok wordt ondanks de lage prijs wel geleverd met een glazen deksel, opvallend in deze prijsklasse. Ook het gegoten handvat zit goed vast, in tegenstelling tot goedkopere wokpannen die gebruik maken van een schroef in de steel. Hoewel er goedkopere wokpannen voor inductie te vinden zijn, zit je met de Sola Fair Cooking Wokpan goed qua zowel de prijs als de kwaliteit.

Voordelen

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 Geschikt om te wokken op inductie
 Diameter van 35 centimeter

Nadelen

 Zware wokpan

Demeyere Industry Wok

Op zoek naar een professionale, luxe wokpan die daarnaast ook werkt op inductie? Dan ben je met deze Demeyer Industry wok aan het juiste adres.

Deze pan kost bijna 100 euro, en is dus iets duurder dan de andere producten in dit lijstje. Echter is deze wokpan een investering voor het leven.

De Demeyere wokpan kan perfect op inductie gebruikt worden. De pan warmt goed evenredig op waardoor je ongelofelijk snel kan wokken. Met zijn diameter van 30 centimeter is de pan ook voldoende groot om maaltijden te maken voor de hele familie.

Deze wok gemaakt in meerlagenmateriaal werd speciaal ontworpen om optimaal te wokken. Kies zeker deze pan als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en prijs geen rol speelt.

Voordelen

Luxueuze inductie wokpan
 Warmt goed op
 Diameter van 30 centimeter

Nadelen

 Duur product

DeBuyer Mineral B Element Wokpan

DeBuyer Mineral B Element wokpan is een Ijzeren wokpan. Dit is een perfect materiaal om te gebruiken voor een inductie wokpan. DeBuyer is een populair gekend merk die bekend is om zijn hoge kwaliteit ijzeren pannen. Deze pan kon dus zeker niet in deze categorie ontbreken.

Het is een duurzame pan zonder anti aanbak laag. Dit betekent dat je deze pan moet inbranden. Het is daarnaast ook een zware wokpan en je hebt een wokring nodig op je gasfornuis. Zoniet dan valt de pan snel om door het zware handvat.

De wokpan heeft een diameter van 28 centimeter en is geschikt voor inductie. Met goed onderhoud gaat deze ijzeren pan heel lang mee. Dit is onze aanrader als je op zoek bent naar een ijzeren pan die geschikt is voor inductie.

Voordelen

Goede kwaliteit
Mooi Design
Goedkope prijs voor inductie wokpan

Nadelen

 Pan kan omvallen zonder wokring
 Onhandig in gebruik

GreenPan Venice Wokpan

Deze GreenPan wokpan is niet vaak leverbaar, maar als deze online beschikbaar is, kunnen we deze zeker aanraden.

Wij vermelden deze pan in ons lijstje aangezien deze de beste keramische wokpan voor inductie is. Dankzij de aluminium behuizing is deze pan ook zeer stevig en het zorgt ervoor dat de warmt gelijkmatig wordt verdeeld tot de randen.

Het keramiek materiaal, de hoge kwaliteit en het feit dat deze pan werkt op inductie zijn allemaal zaken waarom we deze pan aanraden. Dankzij de natuurlijke anti-aanbaklaag is dit de perfecte pan om te wokken op inductie.

Update: Wij hebben dit artikel inmiddels aangepast. En de beste Greenpan wokpan (die werkt) op inductie vind je hier terug.

Voordelen

Keramieke Wokpan
 Geschikt om te wokken op inductie

Nadelen

 Niet vaak leverbaar online

Inductie Wokpan: Volledige Koopgids

Er zijn ook enkele zaken waarop je moet letten bij het kopen van de perfecte wokpan die werkt op inductie. In deze koopgids zullen we het allemaal wat verder uitleggen.

Op zoek naar een andere wokpan?

Ben je niet op zoek naar een inductie pan, maar een andere wokpan. We hebben in het verleden ook andere artikels geschreven.

 • Beste Wokpan: De beste ”all-round’ wokpan (onafhankelijk van andere kenmerken).
 • Gietijzeren Wok: Een wokpan die levenslang kan meegaan dankzij het gietijzeren materiaal.
 • Stalen Wokpan: Veel professionale chefkoks vinden wokpannen gemaakt van staal het beste.

Hopelijk kan dit artikel je helpen bij je zoektocht naar de beste wokpan op inductie.

Vergelijkbare berichten