Tefal Expertise Pannenkoekenpan

De Tefal Expertise pannenkoekenpan is onze favoriete pan om lekkere pannenkoeken te maken voor je vrienden of familie. Wij gebruiken deze pan elke zondagochtend en het is echt een toppan. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een gewone koekenpan (dit werkt ook), maar een speciale pan om lekkere flensjes te bereiden is zeker aan te raden.

Je kan de Tefal Expertise pannenkoekenpan ook terugvinden in dit lijstje (spoiler: het was onze beste keuze).

Hieronder vind je allereerst de productspecificaties en leggen we ook uit waarom we deze pan aangekocht hebben. We vertellen ook iets meer over de voor-en nadelen. Kortom, alles wat je moet weten vind je in onderstaande artikel terug.

Geweldige Aankoop voor Pannenkoeken

Wij zijn enorme fan van crepes en pannenkoeken. Maar wees nou eerlijk. Wie is geen fan van pannenkoeken? Dit was 1 van onze beste aankopen.

Deze luxe Tefal Expertise Pannenkoekenpan heeft een grote diameter van 25 cm. Dit is voldoende groot om mooie, grote pannenkoeken te bakken voor de hele familie. Daarnaast is de pan voorzien van de nieuwste Tefal anti-aanbaklaag Titanium Excellence.

Hieronder vertel ik wat meer waarom deze pannenkoekenpan zo een geweldige aankoop was.

De Prijs

Spendeer je zonder twijfelen 35 euro om fantastische pannenkoeken te bakken? Als je net zoals ons “JA” antwoord op deze vraag, dan hebbben wij goed nieuws voor jou. De Tefal Expertise pannenkoekenpan kost namelijk exact 35 euro!

Wat een geweldig toeval, niet? 🙂 Ok, eventjes serieus nu. Er zijn veel professionele pannen die meer dan 100 euro kosten. Wij waren enorm verrast van deze pan. De prijs/kwaliteit van deze pan is fantastisch. Normaal zijn goedkopere pannen iets slechter dan een duurder alternatief, maar dit is hier zeker niet het geval.

Geschikt voor alle warmtebronnen

Een vraag die telkens opnieuw wordt gesteld is, “voor welke warmtebronnen is deze pan geschikt”? Natuurlijk is dit een belangrijkje vraag.

De Tefal Expertise pannenkoekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen (gas, elektrisch, keramisch, inductie en halogeen).

Goede anti-aanbaklaag

Zoals hierboven vermeld, beschikt deze pan over een vernieuwde anti-aanbaklaag namelijk de Titanium Excellence. Hierdoor gaat de pan ongeveer 3x langer mee dan een gewone pan. De pan is heel duurzaam en sterk. Als je goed zorg voor deze pannenkoekenpan draagt, gaat deze heel lang mee. De pan is ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken (let op: de pan is niet vaatwasserbestendig). De duurzaamheid, de prijs, echt alles is een voordeel met dit product.

De extra dikke anti-aanbaklaag van deze Tefal pannenkoekenpan is van zeer hoge kwaliteit. De pan is ook vrij van PFOA en 100% veilig.

De warmte-indicator van Tefal

Net zoals de andere pannen van Tefal heeft deze pan ook de beroemde rode Thermo-spot. Ze hebben deze warmte-indicator ook wat vernieuwd, en nu weet je nog duidelijker wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt.

Zo hoef je niet te gokken wanneer je pan al dan niet warm is. De cirkel in de rode stip zal effen rood kleuren wanneer de pan voldoende warm is. Zo zal de pannenkoeken zijn optimale smaak en textuur behouden. Deze functie is zeer handig voor ons aangezien we zeer ongeduldig zijn, en het deeg altijd te snel in de pan gieten.

De pan kan ook ik de oven gebruikt worden tot en met 175 graden.

Weinig Olie of Boter Nodig

Wat ook een aangenaam pluspuntje is, is dat je tijdens het bakken heel weinig boter of olijfolie nodig hebt. Ook het gebruik van metalen spatels vormt geen enkel probleem met deze pan. De gladde pan zorgt dat de pannenkoeken niet blijven plakken aan de pan.

Deze Tefal pannenkoekenpan heeft een sterke RVS bodem die niet vervormt. Iedere keer je het deeg in de pan giet, zal het deeg zich verspreiden over de hele pan. Zo heb je altijd een mooi egaal bakresultaat.

Een pannenkoekenpan bestaat meestal uit een lagere rand. Dit is ook het geval bij deze pan. Zo kan de pannenkoek gemakkelijk omgekeerd worden tijdens het bakken.

Alle Productspecificaties op een rijtje

MerkTefal
KleurZwart
MateriaalAluminium
Materiaal DekseslMicrovezel
VormRond
VaatwasserbestendigNee
Geschikt voorGas, Elektrisch, Keramisch, Inductie, Halogeen
Prijs35 euro

Veelgestelde Vragen

Wat kan je bereiden in deze pan?

Ok, het is geen verrassing dat dit de perfecte pan is voor crepes en pannenkoeken. Maar kan ik er ook andere gerechtjes in bereiden?

Indien je geen andere pan in de keuken hebt, kan je zonder problemen een eitje of een biefstuk bakken in deze pan. Toch is deze pan het beste geschikt voor pannenkoeken en crêpes.

Wat als ik geen fan ben van de Tefal koekenpan?

Geen probleem, er zijn voldoende andere pannen beschikbaar als je slechte ervaringen hebt met het merk Tefal. Een andere pan die we kunnen raden is de Le Creuset Forgees Pannenkoekenpan.

Conclusie

Wij gebruiken de Tefal Expertise pannenkoekenpan al enkele jaren (zowel voor crepes als pannenkoeken) en we hebben er nog geen minuut spijt van gehad! Het werkt heel gemakkelijk en er zijn bijna geen minpunten.

Zonder twijfel geven wij deze pan de maximuum score. Veel mensen zijn het met ons eens, want deze pan krijgt een topscore van 4.7/5 online (meer dan 100 personen hebben deze pan positief gereviewed).

Tefal Expertise Pannenkoekenpan

Onze Score:

Overzicht

Product komt voor inDe Beste Pannenkoekenpan
ProductspecialistKenneth
Te koop bijBol.com

Vergelijkbare berichten