Stalen Wokpan

Stalen Wokpan

Volgens sommige chefkoks zijn de beste wokpannen gemaakt van staalplaat. Een stalen wokpan is ideaal om mee te wokken aangezien het de warmte lang vast houdt. Plaatstaal heeft ook het voordeel dat het snel warm wordt, waardoor je wokgerechten snel klaar zullen zijn. Kortom, een ideale pan om mee te wokken en roerbakken.

Maar wat zijn nu de beste stalen wokpannen op de markt? Hieronder vind je alvast een overzicht van onze top 3 producten.

Belangrijk: dit artikel beschrijft de beste wokpannen vervaardigt uit staal. Wij hebben ook een artikel geschreven over de beste wokpan (onafhankelijk van welk materiaal die gemaakt is).

Onze Beste Keuzes

Hieronder vind je wat meer informatie over onze favoriete pastapannen.

De Beste Wokpan: In Detail Uitgelegd

1. Wokpan met houten deksel

Wokpan met houten deksel

Deze wokpan is gemaakt van stevig carbo staal en is afgewerkt met een houten handvat en houten deksel. Het is een echte authentieke Japanse wokpan. De pan wordt ook geleverd in een Japanse doos, dus je weet dat je een echt exemplaar krijgt.

Ook is het leuk dat deze pan perfect te gebruiken is bij elke warmtebron. Zo hadden wij geen enkel probleem om die te gebruiken op ons elektrisch fornuis. De pan is groot en heeft een doorsnede van 32 centimeter. heeft een doorsnede van 32 centimeter, waardoor u eenvoudig grote gerechten kunt wokken.

Nadeel is dat het pan merkloos is (maar dit zien wij zelf niet als nadeel). Ook wordt de pan zonder handleiding geleverd. De pan is echter eenvoudig te gebruiken, dus een handleiding is zeker niet noodzakelijk.

Deze stalen wokpan is onze nummer 1 pan in deze categorie. We kunnen deze dus iedereen aanraden.

Voordelen

Authentieke Japanse wokpan gemaakt uit carbon staal.
 Perfect te gebruiken met alle warmtebronnen
 Unieke houten deksel
 Diameter van 32 centimeter

Nadelen

 Merkloos
 Geen handleiding

2. deBuyer Mineral B Wok

deBuyer Mineral B Wok

Met de stalen zilveren wokpan van deBuyer kan je zonder problemen de hele dag wokken. Je kan er zowel currygerechten als Oosterse gerechten me maken.

Wat ook zeker belangrijk is, is dat deze pan goed voor het milieu is. Hij heeft een natuurlijke antiaanbaklaag en is 99% gerecycled. De stalen pannen van DeBuyer zijn altijd gegarandeerd PFOA en PTFE vrij.

Wat vonden wij van deze pan persoonlijk? Het is een mooie en goede wokpan, dat snel heet wordt om te wokken. Het kan ook gebruikt worden op inductie en de resultaten zijn perfect!

Kortom, wij waren erg blij toen we deze pan testen. We raden aan om deze pan af te wassen met de hand, en geen vaatwasser te gebruiken.

Voordelen

Pan is goed voor het milieu
PFOA en PTFE-vrij
 Geschikt voor alle warmtebronnen
Stijlvol design

Nadelen

Niet geschikt voor afwasmachine
Soms wat onhandig om te gebruiken.3. Ken Hom Classic Wok

Ken Hom Classic Wok

De Ken Hom Classic wokpan is de beste optie voor mensen die een beperkt budget hebben. De pan kost iets meer dan 30 euro en is ook gemaakt van koolstofstaal. De pan is heel gemakkelijk te hanteren dankzij de mooie houten handgreep.

Zorg er zeker voor dat je deze wok goed verzorgd (zoals in de bijgeleverde handleiding vermeld wordt). Doe je dit niet, dan zal die snel roesten, en kan je steeds opnieuw inbranden. Deze stalen wokpan maakt heerlijke gerechtjes klaar als je er zorg voor draagt!

Ken Hom is een expert in de Aziatische en Chinese keuken. Dit merk is voorstander van het gebruik van de beste kookgerei. Dit is ook zeker het geval bij deze mooie stalen wokpan.

Voordelen

 Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 Goedkoopste wokpan
 Wordt goed warm

Nadelen

  Niet vaatwasserbestendig en gebruik geen schuurspons.
  Eventjes wennen om te koken


Veelgestelde Vragen

Waarom kiezen voor een stalen wokpan?

Hier vind je onze belangrijkste redenen waarom je een stalen wokpan moet aanschaffen.

  • Geschikt voor de meeste warmtebronnen, ook inductie.
  • Bestand tegen hoge temperaturen en beschikt over goede warmtegeleider.
  • Als je de wokpan goed onderhoudt, gaat deze heel lang mee. Een onverwoestbare pan!
  • Een perfecte keuze om thuis te wokken en te roerbakken.
  • Een stalen wokpan heeft een heel mooi en uniek design

Let op: een stalen wokpan moet zelf ingebrand worden om een natuurlijke anti-aanbaklaag te creëren.

Kan je een stalen wokpan gebruiken op inductie?

Ja! Een wok van staal werkt perfect op een inductie kookplaat. Het is geen enkel probleem om deze type pan te gebruiken op inductie.

Wel is het beter dat je kiest voor een wokpan met een platte en brede bodem als je wil werken op inductie.

Hoe maak je een stalen wok schoon?

Een wokpan van plaatstaal vereist wat extra aandacht om die schoon te maken. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je een stalen wook het beste proper houdt.

  1. Was de wokpan af in warm water.
  2. Maak de pan schoon door voorzichtig te schrobben met een sponsje. Probeer zeker niet met metalen voorwerpen te krassen op de pan aangezien dit de pan zal beschadigen. Als het eten aan de wok zit vastgebrand, laat je de wok best 5 minuten in heet water weken. Daarna kan je de etenrestjes gemakkelijker afwassen.
  3. Spoel de wok grondig tot alle etensresten weg zijn.
  4. Droog de pan af (gebruik hiervoor keukenpapier).

Je kan de wok terug op het fornuis zetten om al het vocht uit de wok te krijgen.

Conclusie

Hopelijk heb je in dit artikel heel wat bijgeleerd over de beste stalen wokpannen. We hebben de beste producten hier op een rijtje gezet.

Daarnaast hebben we ook tips en veelvoorkomende vragen beantwoord. Heb je nog andere vragen? Neem dan zeker contact op met ons. Wij helpen je graag verder met al je gerelateerde vragen.

Vergelijkbare berichten