Sauteerpan

Beste Sauteerpan

De sauteerpan is perfect voor het kort braden en bakken van voedsel. Dit wordt ook wel ”sauteren genoemd”. De bereidingswijze komt heel sterk overeen met het bakproces in een Aziatische wokpan.

Als we naar een sauteerpan kijken zien we dat deze erg op een koekenpan lijkt, maar de rand is hoger. Veel sauteerpannen werken met de meeste soorten warmtebronnen en deze pannen worden meestal geleverd met deksels.

Hoewel sauteerpannen populair en geliefd zijn is het toch belangrijk om de juiste te kiezen. Laten we kijken naar enkele verschillende Sauteerpannen die momenteel op de markt terug te vinden zijn.

Geen tijd om dit artikel te lezen? Geen probleem, hieronder vind je alvast onze 3 top keuzes terug.

Onze Beste Keuzes

Hieronder zullen we in wat meer detail al onze favoriete sauteerpannen vermelden. Daarnaast vind je ook al hun eigenschappen terug die deze pannen speciaal maken.

De Beste Sauteerpan: De Top 3 Uitgelegd

1. GreenPan Memphis Keramische Sauteerpan

Best all-around sauteerpan

GreenPan Memphis Keramische Sauteerpan

De GreenPan Memphis pan is een duurzame pan die we iedereen kunnen aanraden. Net zoals de andere pannen van GreenPan is deze pan ook duurzaam, en gezond om in te koken.

De pan heeft daarnaast ook een gezonde keramische anti-aanbaklaag (die versterkt is met diamanten). Ook deze pan is PFAS-vrij, en kan dus ook een ”gezonde pan” genoemd worden.

Wij waren enorm tevreden over dezde pan. Mijn voorgerechtjes kleefden niet aan de pan. Door de sterke handgrepen aan de zijkant kan je ook lekker schudden aan de pan. Daarnaast kan je ook het kookproces eenvoudig volgen dankzij de doorzichtige deksel. Zo hoef je niet constant het deksel omhoog te doen.

Voordelen

 All-Around beste duurzame pan
 Gebruiksvriendelijk
 Niet te zwaar
 Hoge Kwaliteit

Nadelen

Geen

2. Woll Nowo Sauteerpan – 28cm

Beste geteste sauteerpan

Woll Nowo Sauteerpan

De Woll Nowo Sauteerpan is een erg fijne sauteerpan om te gebruiken in de keuken. Deze aluminium pan heeft een unieke titanium non-stick coating. Indien je op zoekt bent naar een energiebesparende pan, dan is dit ook de keuze voor jou! De pan heeft ook een afneembaar handvat wat ook zeer handig is.

Maar waarom is deze pan energiebesparend? Dit is het geval aangezien deze sauteerpan de warmte geleidt naar binnen toe, en hier slaat het de warmte op. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft, ook wanneer je de temperatuur op een lagere stand zet. Zo is het mogelijk dat je 1/3de van de energie bespaart die je met een traditionale gietijzeren koekenpan wel gebruikt! Dit is 1 van de beste voordelen van de Woll Nowo Sauteerpan.

Voordelen

 Energiebesparende sauteerpan
Prachtig design
 De pan bakt bijna nooit aan

Nadelen

  Soms wat onhandig in gebruik

3. KitchenAid Forged Hardened Sauteerpan

Geharde Aluminium Sauteerpan (inductie & anti-aanbak)

KitchenAid Forged Hardened Sauteerpan

De KitchenAid Forged Hardened Aluminium is een sauteerpan met een diameter van 28 centimeter en het wordt geleverd inclusief deksel. Deze pan is uniek aangezien het vervaardigt is uit hoogwaardig aluminium dat duurzaamheid en langdurige prestaties garandeert. De pan is ook krasbestendigheid. De pan heeft een drielaagse anti-aanbaklaag.

Deze aluminium sauteerpan warmt snel en gelijkmatig op en is geschikt voor alle fornuizen, ook inductie. Tenslote, is deze pan ook heel gemakkelijk schoon te maken. Dit kookgerei garandeert perfecte resultaten om culinaire hoogstandjes te bereiden.

Voordelen

 Snelle en gelijkmatige warmteverdeling
 Gemaakt van gehard aluminium (enorm sterke pan)
 Antiaanbaklaag

Nadelen

  Matige kwaliteit
  Niet veel reviews online

4. Le Creuset Sauteerpan

Luxe sauteerpan

Le Creuset Sauteerpan

De Les Forgées sauteerpannen van het merk Le Creuset zijn gemaakt van gesmeed aluminium. Omdat deze pan sterk is en lang meegaat, hebben we deze pan persoonlijk aangekocht.

Daarnaast bestaat de pan ook over een stevige PFOA-vrije antiaanbaklaag. De RVS handgreep wordt niet snel heet wanneer men aan het koken is.

Je kan de pan echt voor alles gebruiken! Het is geschikt voor alle warmtebronnen (inclusief inductie). Ook in de oven kan het gebruikt worden tot en met 220 graden. En wanneer je klaar bent met koken, kan je deze zonder problemen afwassen in de vaatwasser.

Voordelen

 Ook geschikt voor inductie
 Uitstekende kwaliteit
 Beschikt over een stevige PFOA-vrije antiaanbaklaag

Nadelen

  Geen

5. Blackstone Sauteerpan 24cm

Beste goedkoopste sauteerpan

Blackstone Sauteerpan

Sauteerpannen kunnen behoorlijk prijzig zijn, en voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van dit soort pannen, en er misschien al één hebben, een extra willen of gewoon niet te veel geld willen uitgeven zijn er nog steeds uitstekende opties om te overwegen. Deze sterke sauteerpan met een diameter van 24 centimeter van het populaire merk Blackstone kost nog geen 25 euro en heeft veel eigenschappen die hem geschikt maken voor elke keuken!

De Blackstone sauteerpan heeft veel goede eigenschappen, die we graag voor jou op een rijtje zetten. Hij is gemaakt van gegoten aluminium wat betekent dat hij vrij snel opwarmt, en over warmte gesproken, deze pan is bruikbaar met inductie, vitro elektrisch of gas fornuizen. De pan heeft een antiaanbaklaag waardoor je deze gerust dagelijks en met weinig tot geen olie kunt gebruiken (ideaal voor zij die gezonde maaltijden willen)! Opruimen is ook eenvoudig omdat het probleemloos in de vaatwasser kan.

Dit product heeft goede recensies en is goed voor veelvuldig gebruik. Vanwege de lagere prijs wordt de kwaliteit van het materiaal en het product als “matig” vermeld, maar voor de prijs is het een goede keuze en als dit je starters-sauteerpan is zal je heel waarschijnlijk helemaal niet teleurgesteld zijn!

Voordelen

 Goedkoopste Optie
 Gemaakt van gegoten aluminium (sterke pan)
 Antiaanbaklaag

Nadelen

  Matige kwaliteit
  Niet veel reviews online

Op zoek naar een andere pan?

Natuurlijjk zijn er ook andere pannen die we je kunnen aanraden. Elke pan heeft een eigen functie. Hieronder vind je 3 andere pannen die je kan terugvinden in je keuken:

Mosselpan: Deze pan kan niet ontbreken als je lekkere mosselen wil klaarmaken. Een specifieke mosselpan is hiervoor noodzakelijk.

Melkpannetje: Melk koken kan in verschillende pannen, maar als je dit vaak doet, kan een melkpannetje de beste optie zijn voor jou.

Braadpan: Zoals de naam zegt is deze pan perfect voor het bereiden van vlees (zoals stoofschotels) in de oven.

Conclusie

Welke sauteerpan voor jou het beste is, hangt helemaal af van wat je zoekt, of het nu gaat om een ​​lage prijs, een luxe model, een algeheel goede pan of iets daar tussenin. Er zijn veel opties op websites zoals bol.com die aan uw behoeften zullen voldoen. 

Ongeacht je budget of Als het goed is heeft dit artikel je een aantal goede opties gegeven, ongeacht je omstandigheden of budget! Of je nu een beginnende of een ervaren kok bent, een sauteerpan is een geweldige keuze en zal je maaltijden naar een hoger niveau tillen. Hopelijk vind je precies wat je nodig hebt en heb je veel heerlijke sauteerpan creaties waar jij en je dierbaren van kunnen genieten.

Vergelijkbare berichten