RVS Wokpan

RVS Wokpan

Op zoek naar een goed RVS wokpan? Ons pannentest team helpt je hier graag mee verder. Soms is het moeilijk om een wokpan te vinden gemaakt uit RVS. Gelukkig hebben wij hier verschillende uren onderzoek voor gedaan, en hieronder vind je onze beste resultaten.

Kort Overzicht

Geen tijd om te lezen? Hieronder vind je onze top 3 RVS wokpannen terug.

  1. Demeyere Industry 5 RVS Wokpan: Beste keuze
  2. KitchenAid Stainless Steel Wok: Goedkoopste keuze
  3. WMF Macao Wadjan: RVS wadjan pan

Beste RVS wokpannen getest

1. Demeyere Industry 5 RVS Wokpan

Met de Industry 5 RVS wokpan van Demeyere kan je snel aan de slag op eender welk fornuis. Met deze onverwoestbare wokpan met een diameter van 30 centimeter kan je perfect roerbakken, stomen en stoven. De pan is gemaakt uit  een 5-lagenmateriaal en de warmte wordt vlot verspreid over de hele pan. De wokpan heeft niet zo heel veel reviews, maar momenteel krijgt de pan 5 sterren op 5. Iedereen is er dus enorm tevreden over!

2. KitchenAid Stainless Steel Wok

De KitchenAid Stainless Steel Wok is een sterke wokpan die je in de oven kan gebruiken tot 220 graden. Het heeft ook een drielaagse anti-aanbaklaag.

3. WMF Macao Wadjan

De WMF Macao wokpan is eigenlijk een wadjan, maar is 1 van de perfecte RVS wokpannen op de markt. De WMF Macao is eigenlijk een pan, stomer en friteuse in één en wordt beschouwd als een van het belangrijkste kookgerei in Azië.

Volledige Koopgids

Wat zijn de voordelen van een wokpan gemaakt uit RVS?

Een RVS wokpan heeft enkele belangrijke voordelen.

  • Stevig materiaal: hierdoor wordt de pan niet snel beschadigt.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen: perfect te gebruiken op inductie, gas en zelfs de oven.
  • Meerdere lagen: warmte wordt goed geleid hierdoor.

Op welke warmtebron kan je RVS wokpannen gebruiken?

Roestvrijstalen wokpannen kunnen vaak op elke soort warmtebron gebruikt worden (vaak ook zelfs in de oven). Meestal zijn deze soort wokpan ook perfect vaatwasserbestendig.

Een RVS wokpan bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor wordt de warmte goed geleid en vastgehouden. Deze type wokpannen zijn ook steviger en iets zwaarder, zodat je deze ook perfect kan gebruiken voor het roerbakken.

Conclusie

Er zijn tientallen RVS wokpannen beschikbaar op de markt. Echter is niet elk product van een hoogstaande kwaliteit. Kies een van deze pannen van dit lijstje en je bent bijna 100% zeker van een goede aankoop.

Heb je een andere RVS wokpannen gekocht die wij niet in dit lijstje hebben besproken? Laat het ons dan zeker weten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *