Risottopan

Risottopan

Een goede risottopan vinden kan een moeilijke taak zijn. Wij waren het beu om middelmatige risotto te maken doordat we constant de verkeerde pannen kochten. In dit artikel zullen we de beste potten en pannen vergelijken zodat je dit probleem niet meer zult hebben. Laten we er meteen mee beginnen.

Beste risotto pan getest

Eigenlijk is dit lijstje heel simpel. Er is maar 1 product die we echt kunnen aanraden als de bedoeling is om goede risotto te maken. Dit is de Le Creuset risottopan.

1. Le Creuset Lage Braadpan / Risottopan

Le Creuset Lage Braadpan / Risottopan

De Le Creuset lage braadpan heeft een diameter van 24 centimeter en is de perfecte pan voor het bereiden van risotto. De pan heeft een totale inhoud van 3.1 liter.

De pan is vervaardigt uit geƫmailleerd gietijzer wat de warmte goed vasthoud. Dit materiaal is aan te raden bij het bereiden van risotto. Hierdoor zal je eten gelijkmatig baken en bruinen. Deze gietijzeren pannen zijn iets zaarder dan gewone pannen. De pan kan eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser.

Volledige Koopgids

Zo kies je de beste risottopan

Hier zijn enkele zaken waarop je moet letten bij het kopen van de beste risottopan:

  • Kies voor een goede anti-aanbaklaag (zo voorkom je aanbranden).
  • Een pan van RVS of geĆ«mailleerd gietijzer is aan te raden voor de beste bereiding.
  • Koop een pan van groter formaat. Een diameter van 28-30 cm is zeker aan te raden.
  • De beste risotto maak je in een middelgrote pan met dikke bodem.
  • Kies een pan die voldoet aan je persoonlijke keuzes en waarin je fijn kan koken.

Waar op letten bij het kopen van een risottopan?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarop je moet letten bij het kopen van de perfect pan voor het maken van risotto. Deze zijn:

De afmetingen

Afhankelijk van hoe groot je gezin of groep vrienden is. Er zijn pannen die een diameter van 24 cm hebben en andere (grotere) pannen die tot 32 cm gaan. De diameter die je kiest is een persoonlijke keuze. Hoe groter de pan, hoe meer risotto je kan maken met 1 bereiding.

Persoonlijk gebruiken wij een middelgrote pan als we risotto bereiden. Deze pan is geschikt voor een kleinere groep van 4-7 personen.

Het materiaal

Dit blijft een persoonlijke keuze. Echter zijn er verschillende types materialen die je risotto gerechten aanzienlijk kunnen verbeteren. Wij zijn enorme fan van gietijzeren pannen aangezien deze de warmte beter vasthouden. Echter kan je ook kiezen voor een pan die gemaakt is uit roestvrij staal.

De vorm

Bepaalde vormen worden aanbevolen. De vorm en de diepte van de risotto pan kan het bereiden van het gerecht aanzienlijk gemakkelijker maken.

Risottopan met anti-aanbaklaag

Pannen met anti-aanbaklaag zijn een populaire keuze voor de meeste hobbykoks. Hiermee kan je gemakkelijk de bodem van de pan schrapen zonder dat je je hoeft zorgen te maken dat de rijst blijft aanplakken. Toch zeggen sommige professionele koks dat een anti-aanbaklaag wat smaak uit de risotto haalt. Toch is dit voor de meeste mensen geen probleem aangezien het smaakverschil echt wel heel miniem is.

Wat is nu de beste pan voor het maken van risotto?

Eigenlijk is er niet zoiets als een goede risottopan. De beste pan voor het maken van risotto is een middelgrote, hogere pan met dikke bodem. Een pan met een dikke bodem zal de hitte beter verdelen dan een pan met een dunne bodem. Dit zal er ook voor zorgen dat de rijst niet aanbakt. Je kan hier onze beste braadpannen terugvinden. Dit zijn over het algemeen hele goede pannen voor de bereiding van rijst.

Welke pan gebruiken chef-koks en experts?

Ben je op zoek naar de meest professionele pan om risotto te maken? De meeste professionale koks kiezen voor een roestvrijstalen risottopan ofwel een geemaileerde gietijzeren risottopan. Kies je een van deze twee opties dan kan je niet veel mis doen.

Conclusie

Heb je de lage braadpan van Creuset gekocht? Laat ons weten wat je ervan vindt! Wij waren enorm tevreden hoe onze risotto smaaktte na het gebruik van deze pan.

Een andere braadpan van Le Creuset die we ook aanraden is deze Le Creuset Faitout braadpan. Dit was een van de eerste producten die we op deze website besproken hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *