|

Keramische Wokpan

Keramische Wokpan

Een keramische wokpan oogt heel mooi. Maar dit is natuurlijk niet de enige reden waarom veel mensen kiezen voor dit type wokpan. Het is namelijk ook gezonder en dankzij de keramische laag is dit een goed alternatief op teflon. Als je zorgt draagt voor deze pan gaat deze ook heel lang mee.

Hoe kies je de juiste keramische wokpan?

  • Keramische woks van FusionTec, aluminium of tri-ply RVS is een goeie keuze.
  • Kies voor een diameter van 28 cm – 30 cm wanneer mogelijk
  • Wil je wokken op inductie? Kies dan voor een pan met eeen platte bodem.

Maar wat zijn nu de beste keramische wokpannen op de markt? Hieronder vind je een overzicht van de top 3 in ons lijstje.

Hier hebben wij bewust gekozen om keramische wokpannen van 3 verschillende merken te vergelijken

  1. GreenPan Memphis Keramische Wokpan: Beste Keramische Wokpan
  2. BK Universe Wok: Beste Alternatief – Mooi Design
  3. ISENVI Murray keramische wokpan: Beste Grote Keramische Wokpan

Top Keramische Wokpannen

GreenPan Memphis Keramische Wokpan

De GreenPan Memphis heeft een diameter van 28 cm en is de perfecte keramische wokpan om lekker te wokken.

Wij waren aangenaam verrast dat deze pan uitstekende kook-en bakresultaten (zonder kleven) oplevert. De antikleeflaag van deze pan is bovendien versterkt met diamenten, waardoor deze extra duurzaam is.

Zonder twijfel is dit onze #1 in ons lijstje van top keramische wokpannen.

Voordelen

Geschikt voor alle warmtebronnen (ook oven en inductie)
 Vrij van PFAS
 Keramische anti-aanbaklaag

Nadelen

 Niet aan te raden in de vaatwasmachine (handwas is beter voor de pan)

BK Universe Wok

Geen fan van GreenPan en ben je op zoek naar een wokpan met een mooi design? Dan kunnen we de BK Universe wokpan aanraden. De pan heeft een gezonde keramische anti-aanbaklaag en is daarnaast PFAS-vrij. Wat ook heel speciaal is, is dat de antiaanbaklaag versterkt is met diamenten. Dit zorgt ervoor dat deze pan lijkt alsof je kijkt naar een sterrenhemel.

Het nadeel van deze pan is dat je deze niet in een warme oven kan plaatsen. Indien je voedsel wil opwarmen boven 160 graden, kies je best voor een andere keramische pan.

Voordelen

Versterkt met diamanten
 PFAS-vrij (gezonde pan)
 Snelle opwarming en warmteverdeling

Nadelen

 Niet geschikt voor oven boven 160 graden.

ISENVI Murray Keramische Wokpan:

Deze wokpan staat ook in onze top drie dankzij het formaat en de prijs. Deze pan is zeer goedkoop en kost ongeveer 35 euro als je op onderstaande link klikt.

Maar de pan levert in op het vlak van bouwkwaliteit. Als je deze ISENVI pan vergelijkt met duurdere merken zoals Greenpan of WMF zal je snel merken dat de constructie iets minder stevig is.

Deze ISENVI Murray wok wordt geleverd met een deksel vervaardigt uit kwalitatief gehard glas. Dankzij de unieke slanke RVS handgreep kan je de pan ook gemakkelijk vastnemen. Zo maak je zonder problemen het lekkerste wokgerecht klaar.

Toch kunnen we deze pan aanraden als je op zoek bent naar je eerste keramische wokpan. De prijs-kwaliteit verhouding van deze pan is uitstekened

Voordelen

Goede prijs-kwaliteit
Pan gaat lang mee
PFAS-vrije wokpan

Nadelen

 Matige bouwkwaliteit

Conclusie

Dit artikel is redelijk kort. Er zijn namelijk tientallen verschillende keramische wokpannen te vinden op de Nederlandse markt. Wij hebben heel extensief onze research gedaan en de top producten voor jou op een rijtje gezet.

Is er een keramische pan die je mist in dit lijstje? Laat het ons dan zeker weten. Hieronder vind je ook enkele andere wokpannen terug (per type).

Gerelateerde Wokpannen Artikels:

Stalen Wokpan

Gietijzeren Wokpan

Inductie Wokpan

Vergelijkbare berichten