|

Gietijzeren wok

Beste Gietijzeren Wok

Indien je een wokpan zoekt die levenslang kan meegaan, dan kies je best een gietijzeren wok. Deze zijn enorm duurzaam. Daarnaast kan je er grote hoeveelheden eten mee klaarmaken, en gebeurt dit snel en eenvoudig.

Wij vinden het enorm belangrijk dat mensen de juiste keuze maken. Zo kunnen ze het meeste plezier beleven om thuis te wokken. Daarom helpen we je graag verder bij het kiezen van de beste gietijzeren wok.

Kies je liever voor een wokpan gemaakt uit staal? Wij hebben ook een artikel geschrijven over de beste stalen wokpan.

Onze Beste Keuzes

Hieronder vind je wat meer informatie over onze favoriete pastapannen.

De Beste Gietijzeren Wokpannen

1. Sürel Gietijzeren Wok

Beste wok van geëmailleerd gietijzer

Deze gietijzeren wok heeft een prachtige rode kleur die opvalt in elke keuken. Met een diameter van 35 centimeter is het ook een hele grote pan. Het is een geschikte keuze om voor 4 tot 6 personen wokgerechten klaar te maken.

Gietijzer is het perfecte materiaal om te wokken op inductie, maar ook op gas, elektrisch, keramisch en halogeen vormt dit geen probleem voor deze gietijzeren wok. Met een ruim diameter van 35 cm is het een geschikte keuze om voor 4 tot 6 personen tegelijkertijd te wokken. Gietijzer is geschikt om te wokken op inductie en de platte, ronde bodem van de wok zorgt dat deze ook de warmte goed geleidt naar de rest van de wok. Het gietijzer blijft lang warm, al zal je de wok op inductie even moeten laten opwarmen. Het is een vrij zware wok, je zal deze niet constant willen verplaatsen. Hoewel Surel aangeeft dat de wok in de vaatwasser kan, raden wij aan gietijzeren pannen met de hand af te wassen.

Dit product heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is onze nummer 1 gietijzeren wokpan, en we kunnen deze iedereen aanraden. Echter is een een vrij zware wok, dus je zal deze zeker niet constant willen verplaatsen.

Voordelen

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 Geschikt om te wokken op inductie
 Diameter van 35 centimeter

Nadelen

 Zware wokpan

2. Meerding Line Wokpan

Luxueuze gietijzeren wok

De luxe Meerding Line Wokpan is een prachtige luxepan voorzien van een natuurlijke anti-baklaag. Hieroor is de pan zeer eenvoudig om schoon te maken. Net zoals bovenstaand product is deze pan ook perfect te gebruiken op alle warmetebronnen, inclusief inductie.

Deze pan is niet voor niets een luxe pan. Het bestaat uit een elegante houten handgreep die je gemakkelijk kan vastnemen. De wokpan heeft een robuste gietijzeren bodem die niet vervormt. De warmte wordt ook gelijkmatig verdeeld over de ganse bodem. Hierdoor heb je altijd een perfect bakresultaat.

De pan is daarnaast 100% vrij van PFOA stoffen en is een hele gezonde pan om in de keuken te gebruiken.

Voordelen

 Stijlvol design
 Grote pan geschikt voor 4 tot 6 personen
 Geschikt voor alle warmtebronnen

Nadelen

  Houten handgreep kan warm worden

3. Jay Hill Wadjan

Beste koop gietijzeren wok

De Jay Hill gietijzeren wokpan is de perfecte keuze als wokgerechten jouw specialiteit zijn in de keuken. De pan heeft een platte onderzijde, waardoor hij geschikt is voor elke warmtebron. Met een diameter van 36 cm is deze geschikt om te wokken voor de hele familie.

Met deze pan kan je ook zonder problemen groenten en vlees garen. Gietijzer zorgt er namelijk voor dat de warmte optimaal verdeelt wordt.

Echter zijn er ook nadelen aan deze pan. Gietijzer is een zwaar materiaal, en daarom is deze pan ook heel zwaar. Het heeft een gewicht van 4.5 kg. Echter kan dit ook een voordeel zijn. De wok blijft dankzij zijn gewicht goed staan op het fornuis en glijdt niet weg.

Voordelen

 Grote gietijzeren wokpan van 36 centimeter
 Goedkoopste wokpan

Nadelen

  Zware gietijzeren pan van 4.5 kg
  Niet vaatwasserbestendig


De Gietijzeren wok: Een volledige koopgids

In dit rubriekje zullen we extra informatie geven zodat je de beste aankoop kan maken. Er zijn namelijk enkele zaken waar je zeker op moet letten. Daarnaast beantwoorden we ook alle vragen die we gekregen hebben omtrent de gietijzeren wok.

Belangrijke Factoren

Vooraleer je de beste gietijzeren wok koopt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze belangrijke factoren.

  • Op welke kookbron is de wokpan te gebruiken?
  • Mag de gietijzeren wok in de oven en/of vaatwasser?
  • Is het materiaal kwalitatief, of maakt de pan gebruik van ”goedkoop” materiaal?
  • Is de wok te gebruiken voor de gerechten die je wil bereiden?

Het is belangrijk om deze vragen voor jezelf te beantwoorden. Dit zal je helpen om de beste mogelijke keuze te maken.

Voordelen van een gietijzeren wok

Een wokpan gemaakt van gietijzer heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van anere pannen met andere materialen. Het belangrijkste voordeel is dat het de warmte goed zal vasthouden. Dit hebben we te danken aan het gietijzer zelf, maar ook door de dikke wanden van de pan. Dankzij deze dikke wanden is de wok (naast roerboeken) ook geschikt voor stoofpotjes en frituren.

Daardoor is de wok niet alleen geschikt om in te roerbakken, maar ook voor stoofpotjes en frituren.

De gietijzeren wok is ook heel zwaar. Hierdoor blijft die goed staan op de kookbron. Een zware pan is dus niet enkel een nadeel, maar kan dus ook een voordeel zijn. Als je zeer aggressief wilt roeren is dit zeker een voordeel aangezien de pan stevig vaststaat op het fornuis.

Veelgestelde vragen

Een goede gietijzeren wokpan kopen is niet gemakkelijk. Wij vinden het dan ook normaal dat je nog verschillende vragen hebt omtrent dit product. Hier vind je de meest voorkomende vragen waarop onze lezers een antwoord zoeken.

Wat zijn de alternatieven voor een gietijzeren wokpan?

Een pan gemaakt uit gietijzer kan heel wat werk zijn. Gelukkig zijn er enkele goede alternatieven!

De populairste optie is zonder twijfel de wokpan van plaatstaal. Deze pan is daarnaast ook veel gemakkelijker in te branden dan gietijzer. Wil je het inbranden volledig overslaan? Dan kies je best voor een keramische wokpan. Deze pannen zijn prachtig qua design, maar ook deze anti-aanbaklaag slijt na verloop van tijd.

Een wokpan van roestvrij staal of aluminium (zoals de GreenPan wokpan) zijn ook aan te raden wegens de kwaliteit en levensduur. Daarnaast zijn deze type pannen ook uitermate geschikt voor het milieu.

Kan ik een gietijzeren pan afwassen in de vaatwasser?

In principe kan je het in de vaatwasser afwassen. Echter raden wij aan om alle gietijzeren pannen met de hand af te wassen. De meeste pannen van dit materiaal zijn redelijk zwaar. Daarom is het waarschijnlijk gemakkelijker om deze handmatig af te wassen.

Wat mag niet in een gietijzeren wokpan?

Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor zure ingrediënten. Dit tast namelijk de natuurlijke anti-aanbaklaag van de pan aan.

Moet je een gietijzeren wok kopen?

Dit blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. Wij gebruiken deze soort pan regelmatig en zijn erg tevreden over onze keuze. YouTuber “Wok with Tak” legt heel enthusiast uit waarom je een gijtijzeren wok moet aanschaffen voor jouw keuken in onderstaande video.

Conclusie

Hopelijk heb je in dit artikel heel wat bijgeleerd over de beste stalen wokpannen. Zoek je de beste algemene wokpan? Bekijk dan hier ons overzicht van de beste wokpannen.

Daarnaast hebben we ook tips en veelvoorkomende vragen beantwoord. Heb je nog andere vragen? Neem dan zeker contact op met ons. Wij helpen je graag verder met al je gerelateerde vragen.

Vergelijkbare berichten