Fonduepan

Iedereen wil over een goede fonduepan beschikken tijdens de wintermaanden. Het is namelijk een essentieel product om een gezellige tijd met familie of vrienden te spenderen. Met de standaard fonduepan kan je heerlijk kaasfonduen. Tegenwoordig zijn er ook andere elektrische fondueset beschikbaar voor vlees of chocolade fondue.

Ben je geen kenner in het fondue wereldje? Geen probleem! We hebben namelijk de beste fonduepannen hier voor jou op een rijtje gezet. Alles komt aan bod.

Kort Overzicht

Hier kan je snel onze 3 beste fonduepannen terugvinden. Natuurlijk hebben we meer dan 3 producten getest. Heb je echter geen tijd om dit artikel te lezen, kies dan 1 van deze 3 producten. Zo bespaar je heel wat tijd.

  1. Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan: Beste keuze
  2. Princess 172680 Family Fonduepan: Elektrische Fonduepan
  3. Boska Fondueset Bianco: Alternatieve keuze

Top Fonduepannen op de Nederlandse markt

1. Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan

Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan

Met de Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan zet jij in een handomdraai een heerlijke fondue op tafel. Deze luxe fonduestel heeft een bamboe-finish, een inhoud van 1,5 literen en is geschikt om met 8 personen te fonduen. Daarnaast is ook een van de goedkoopste fonduepannen in dit lijstje.

De pan heef een stevige matzwarte stalen behuizing. Daarnaast is de fonduepan veilig te gebruiken en staat deze pan ook mooi op de moderne tafel. Tenslotte kan je met dit product heerlijk genieten van een kaas- of chocoladefondue.

Voordelen

 Beste en goedkoopste fonduepan
 Geschikt voor 8 personen
 Uitstekende prijs/kwaliteit

Nadelen

Geen

2. Princess 172680 Family Fonduepan

Princess 172680 Family Fonduepan

De Princess 172680 is een elektrische fonduepan waar je heel wat meer kan mee doen dan enkel kaasfonduen. De pan beschikt namelijk over vier verschillende standen: kaas, chocolade, bouillon en olie (frituren). Dit maakt deze fonduepan heel uniek.

De fonduepan wordt ook geleverd inclusief sausbakjes en is groot genoeg voor het hele gezin (beschikbaar voor 8 personen). De fonduering houdt de vorkjes goed op hun plek en in de sausring kan je al je favoriete sausen bewaren. Je kan eenvoudig de juiste temperatuur instellen met de regelbare thermostaat. Er is ook een dubbele bodem aanwezig waardoor de warmte optimaal verspreidt wordt. Deze fonduepan van Princess is een echte aanrader, maar de pan is niet vaatwasserbestendig.

Voordelen

 Elektrische Fonduepan
 Je kan er meer dan kaasfondue mee maken.

Nadelen

Geen frituurfunctie aanwezig
Niet vaatwasserbestendig

3. Boska Fondueset Bianco

Boska Fondueset Bianco

De Boska Fondueset Bianco is de geschikte fonduepan om gezellige met vieren te kaasfonduen. Wat deze fondueset zo speciaal maakt is het prachtige design. Deze fonduepan kan echter enkel gebruikt worden op een gasfornuis. Indien je enkel beschikt over een inductie of elektrische kookplaat kan je natuurlijk ook een andere pan gebruiken om de fondue op te warmen.

Met dez fonduepan wordt elke avond een feestje! Er is genoeg ruimte om 1 liter gesmolten kaas te gebruiken in deze fonduepan.

Voordelen

 Prachtig design
 Handig in gebruik

Nadelen

Enkel geschikt op gasfornuis

Alles over de Fonduepan: Een volledige koopgids

De meeste mensen hebben niet zoveel kennis over een fonduepan. Daarom zullen we hier alle veelvoorkomende vragen beantwoorden.

Heb je een fonduepan nodig?

Eigenlijk kan elke pan gebruikt worden voor het maken van kaasfondue. Een Demeyere sauspan of een steelpan zijn beiden prima keuzes. Ook qua materiaal haalt het meestal niet zovel uit. Roestvrij staal of gietijzeren pannen zijn meestal de beste keuzes.

Waar let je op bij het kopen van een fonduepan?

Hier zijn enkele puntjes waar je best op let bij het kopen van een fonduepan.

  • Aantal personen: Er zijn fonduesets van 4 tot en met 10 personen beschikbaar.
  • Materiaal: Keuze uit verschillende materialen zoals gietijzer, keramiek, RVS of kunsstof.
  • Warmhouden: Brander of elektrisch?
  • Inhoud: De meeste fonduepannen hebben een inhoud van 1-2 liter.
  • Geschikt voor: Vleesfondue, Kaasfondue, Chocoladefondue en Chinese fondue.

Kan een fonduepan op inductie?

Extreme temperatuurwisselingen zijn niet ideaal voor een fonduepan. Bij verhitting van een fonduepan op gasvlam gebruik je best een sudderplaatje.

Een fonduepan is het best geschikt voor de oven en gas. Als een algemene regel kunnen we vaststellen dat de meeste fonduepannen niet geschikt zijn op inductie. Echter zijn er uitzonderingen zoals Le Creuset Fondueset 2L. Dit is een prijzige fonduepan, maar deze is wel geschikt op inductie.

Zo, we hopen dat je heel wat bijgeleerd hebt en nu een goede aankoop kan maken over de beste fonduepan. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met ons.

Vergelijkbare berichten