Aluminium Koekenpan

Aluminium Koekenpan

Een aluminium koekenpan is een goede keuze om mee te koken. Dankzij de snelle thermische reactie en een goede warmtegeleiding is deze pan enorm populair op de mark. Deze type pannen gaan daarnaast ook heel lang mee. Bewerkt, hard geanodiseerd aluminium is krasbestandig en robust.

Natuurlijk zullen we dit in wat meer detail uitleggen. In deze koopgids zullen we de beste koekenpannen vervaardigt uit aluminium bespreken.

Onze Beste Keuzes

  1. Le Creuset Les Forgées Koekenpan: De beste keuze op basis van prijs-kwaliteit.
  2. Tefal Expertise Koekenpan: Beste goedkoopste koekenpan van aluminium.
  3. BK Infinity Koekenpan: Een goed alternatief als je fan bent van het BK merk.

Top 3 Aluminium Koekenpannen

1. Le Creuset Les Forgées Koekenpan

Le Creuset Les Forgées Koekenpan

Het is geen verrassing dat de Le Creuset Les Forgées onze beste aluminium koekenpan is. Het was namelijk ook #1 in ons lijstje voor beste koekenpan (onafhankelijk van het materiaal). Deze zwarte pan met een breedte van 28 centimeter is daarnaast ook geschikt voor alle warmtebronnen.

Het is een super ”allround pan” die je vaak zal gebruiken in de kijen. Het heeft een fijna anti-aanbaklaag en is heel gemakkelijk schoon te maken. De perfecte aluminium pan voor de hobbykok. Wij raden deze pan 100% aan.

Voordelen

 Beste aluminium koekenpan
 Uitstekend voor inductie (en andere warmtebronnen)
 Gemakkelijk te gebruiken en te reiningen

Nadelen

Niet goedkoop

2. Tefal Expertise Koekenpan

Ben je op zoek naar een goede koekenpan gemaakt uit materiaal, maar speelt de prijs een belangrijke rol? Dan moet je zeker de Tefal Expertise koekenpan aanschaffen.

Wat deze pan speciaal maakt is de goede anti-aanbaklaag. Deze luxe koekenpan is namelijk voorzien van de Titanium Excellence (de nieuwe Tefal anti-aanbaklaag). De anti-aanbaklaag is daarnaast ook 100% veilig en vrij van PFOA. Het is zonder tijfel de meest duurzaamste an sterkste anti-aanbaklaag die we in een Tefal pan hebben gezien.

Voordelen

 Beste prijs-kwaliteit
 Diameter van 24 centimeter
Goede Tefal anti-aanbaklaag

Nadelen

Geen

3. BK Infinity Koekenpan

Ben je fan van het merk BK en ben je op zoek naar een pan gemaakt uit aluminium? Dan is er maar 1 geschikte keuze, namelijk de BK Infinity Koekenpan.

Deze koekenpan heeft een superieure titanium topcoating tegen krassen. De unieke combinatie van een uitstekend aluminium materiaal samen met het prachtige design maakt deze pan van BK de perfecte keuze.

De pan heeft een breedte van 24 cm en is geschikt voor het bakken van kleinere stukken vlees, vis of gevogelte. BK heeft een prachtige aluminium pan ontworpen.

Voordelen

 Titanium coating bestend tegen krassen
 Geschikt voor alle warmtebronnen
 Vaatwasmachinebestendig

Nadelen

Zware pan

De Aluminium Koekenpan: Een volledige koopgids

Natuurlijk zijn er enkele zaken waarop je moet letten vooraleer je een aluminium koekenpan koopt. Hier zullen we oook wat veelgestelde vragen van onze klanten beantwoorden. Ongetwijfeld hebben meer mensen dezelfde vragen.

Welke soort aluminium pannen zijn er?

  • Puur aluminium (zonder enige vorm van bewerkening)
  • Hard, geanodiseerd geperst aluminium
  • Hard, geanodiseerd gesmeed aluminium

Dit zijn de 3 verschillende soorten die veel voorkomen op de markt.

Kan je aluminium pannen gebruiken op inductie?

Een koekenpan die enkel gemaakt is van alluminium is niet geschikt voor het koken op inductie. Daarom gebruiken veel pannenmerken een roestvrijstaal in de bodem van een aluminium pan. Hierdoor is de pan wel geschikt voor het koken op inductie.

De voordelen van aluminium

Het materiaal aluminium heeft enkele belangrijke voordelen. Het is een goede warmt geleider en houdt de warmte goed vast. Daarnaast is een pan gemaakt van dit materiaal licht en roest het niet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *